Första tappningen avklarad
Har inte smakat på ölen ännu förutom innan jag tappade den på flaska i söndags (12/6). Jag tappade ölen då jag hade ett FG på 1013. Däremot så tillsatte jag säkert för lite socker, 1 krm/0,5liter, som jag dessutom tog direkt ifrån påsen och hällde i. Vi får se ifall den blir infekterade eller hur det blir med kolsyran. I värsta fall så får den stå ett bra tag innan den blir tillräckligt bra.
Tänkte därför att nu får den stå i lite lägre än rumstemperatur, ca 16-18 Celsius, och mogna till sig någon månad.
Till midsommar om två veckor tänkte jag öppna en flaska för att se hur den tar sig jämfört när jag först smakade den. Tycker att flaskan blev fin i alla fall. Men mer än hur flaskan ser ut så vill jag givetvis att ölen skall smaka gott också! :D

Planerna på nästa sats har redan börjat. Men jag tänker inte börja förräns jag smakat på "SnickareGårdens Pioneer"! ;)
Namnet är redan klart, "SnickareGårdens Settler", och kommer bli en öl med mer variation på malten och humlen hade jag tänkt mig. Men det kan mycket väl ändras. Som sagt jag måste smaka på den första ölen för att veta om jag gör något rätt i alla fall.
Eventuellt så kommer jag att skaffa en annan jäst och göra en förkultur på denna så att den kommer igång ordentligt innan. Jag kommer även göra en större sats på cirka 17 liter.
Nu är det spännande :D