Alla förberedelse snart klara!
Har farit runt som en virvelvind på en sandöken efter diverse materiella ting de senaste veckorna och tror jag snart har allt :D!
Blev lite dyrare än vad jag först hade tänkte mig. Men har man fastnat för något så får plånboken ge sig. Dessutom tror jag innerst inne att har man hyfsat bra grejer så blir det ett hyfsat öl också :P. Eller vad säger ni andra?
Har nu skaffat följande (för er som inte är intresserade hoppa över detta ;) ):
- Kastrull volym 21 liter, inköpt på loppis
- 3st jäshinkar volym 30 liter (standard), inköp på butiken party
- 5 m kopparrör, inköp VVS butik (Välj efter eget tycke)
- 3st glasdamejeanner, inköpt på loppis samt lånat en från farsan
- Hövert
- Glasborste för rengöring, inköpt i vanlig livsmedelsbutik.
- 1st hydrometer
- 250ml mätcylinder i glas, undvik plast så håller den längre
- 5kg Pale Ale Malt ifrån Weyermann® Tyskland
- 2kg Crystal 100 ifrån Viking Sverige
- 1 pkt Safale SU-04 jäst (Fermentis torrjäst)
- 1 pkt pH stickor 3,8-5,5
- 1 pkt Hårdhetsstickor
- 1 pkt Cascade kottar
- 1 pkt East Kent Goldings pellets
Får väl glänsa och lägga ut lite bilder på mina

Varorna ifrån Humlegården :D

Börjar med själva hjärtat i hela processen

Jästunnorna, notera hålen i botten samt kranen på den andra.
Detta kommer att utgöra mitt Mäskkärl. Sedan har jag en tredje för förflyttning av alla vätska.

En skön flaskborste. Inget speciellt här. Kommer att användas när jag rengör glasdamejeannerna.

Hemma gjord vörtkylare. Här saknar jag fortfarande kopplingarna. Men lugn kära läsare detta kommer snart!

Kolla in dessa! Ååååå vad underbara de är!!!

Kronan på verket så att säga ;) Flaskorna i bakgrunden är några av de vi kanske kommer att använda senare.
Som ni ser så börjar det närma sig kokpunkten ;) Ha de gött!