Välkommen till bryggsmurfens blogg
Tja! Första inlägget!
Jag har i många år varit fascinerad av öl och dess tillverkning.
Nja i början var det mest att få känna på hur det var att vara full.
Men intresset till hur man gör öl växte med åren. Dessutom är/var? min gudfar medlem i en hembryggs förening och bjöd nån gång på ny tappad öl i kagge. Och för att inte glömma min brors tappra försök att göra öl. Allt det har verkligen sporrat mig till att försöka någon gång i framtiden.
Så nu efter att ha jobbat några år och efter att min polare köpt sin morfars tomt med egen brunn föddes idéen att nu skall jag göra ett försök och brygga ett öl med detta vatten.
Därför har jag sedan några veckor tillbaka lusläst internet på information om hur man brygger öl ifrån malt och humle, vilka processer som är inblandade, vilken sort variant av ingredienser man skall ha etcetera.
Dessutom vill jag ju göra detta på riktigt vis. Inte med någon jäkla öl på någon sketen turbojäst och några smutsiga öl tillsatser. Utan på riktigt vis med malt och humle i, miniformat förstås.
I och med att platsen vi kommer ta vattnet ifrån heter Snickaregården kommer ölen vi brygger i framtiden heta just "SnickareGården". Tro inte att jag råkade skriva ett stort "G" av misstag! Meningen är att man skall kunna gå till vår bar och säga "Jag vill ha en SG tack! Och de på stört!".
Jag har redan nu skaffat mig material för att kunna börja brygga. Senast en kastrull som rymmer cirka 20 liter.
Lite liten tänker ni men någonstans måste man börja. Det enda som saknas är en vörtkylare vilket jag kommer att fixa i början av nästa vecka. Blir ett koppar rör som jag kommer böja till en spiral och spola vatten igenom. Tror det är det smidigaste sättet att kyla ner vörten snabbt.
Ser riktigt fram emot detta (Vilket mina vänner verkligen kan intyga...).
Hahah